Theuwis.nl

Waar Frederik zich mee bezighoudt

Nils Frahm – All melody (en een beetje Chomsky)

Drie jaar geleden leerde ik de muziek van Nils Frahm kennen. Meteen was ik hooked. En dat betekent bij mij, zoals sommigen weten, dat ik iets heel veel luister.

Zo staat zijn nummer ‘Says‘ op de tweede plek op mijn all-time luisterlijst, terwijl ik al 10 jaar mijn luistergedrag registreer. Nog 6 keer luisteren en dan staat hij zelfs op 1.

Maar ik wil niet Says onder de aandacht brengen, maar All melody. Het gelijknamige album kocht ik na een concert van hem in Nijmegen. Het staat inmiddels al meer dan een jaar in de kast, maar pas onlangs ben ik het gaan luisteren. Ik was er simpelweg nog niet aan toe.

Ik snap waarom, want dit kan zo’n nieuwe verslaving worden. Om die maar meteen goed vorm te geven zag ik voor me hoe dit nummer paste bij iets wat ik op m’n verjaardag wilde doen. Op m’n verjaardag wilde ik namelijk quotes van Noam Chomsky op muziek zetten. Hieronder zie je het resultaat. En voor de volledigheid; de basis van de animatie is niet van mij, maar van Erica Goodwin al heb ik het wel zelf aangepast en op de muziek gemonteerd.

Voor wat ik nog meer luister, bekijk m’n profiel op last.fm.

Next Post

Previous Post

© 2024 Theuwis.nl

Theme by Anders Norén